IntelliTube

Door Patriot op maandag 12 januari 2009 02:15 - Reacties (8)
Categorie: Oud, Views: 4.955

Het gebeurt me niet vaak dat ik op Youtube terechtkom om eens goed te gaan zitten voor een interessante documentaire. Vandaag wel, ik kwam namelijk een aflevering van BBC's Law and Disorder tegen. Ik heb al eens gehoord dat de maker, Louis Theroux, goede documentaires maakt.

Ik besloot de documentaire eens te kijken, en het is inderdaad interessant. Ik vind het onzin om nu uitgebreid te gaan beschrijven wat ik ervan vond, dus laat ik het bij een keiharde linkdump.

http://www.youtube.com/view_play_list?p=C560DD44550E09F9

Let overigens op dat de delen ook in hoge kwaliteit te bekijken zijn, dat kijkt een stuk prettiger.

Mijn IRC Bot

Door Patriot op maandag 17 december 2007 22:00 - Reacties (3)
Categorieën: Oud, PHP, Views: 5.664

Daar ik sinds enkele jaren enigzins actief ben op een enkele IRC server (in het begin was dit GTANet, deze heeft later plaats gemaakt voor irc.tweakers.net), en ik daarop al menig IRC bot ben tegen gekomen heb ik besloten mijzelf ook eens aan iets dergelijks te wagen.

Ik had al enige ervaring met het bouwen van een IRC bot in PHP omdat ik dit al eerder had geprobeerd in mijn tijd op GTANet. Destijds erg veel geholpen door de alombekende (ex-)Whatpulse statposter is dit project echter jammerlijk gefaald.

Met onlangs iets teveel vrije tijd, en interesse om eens iets te maken volkomen volgens de PEAR standaard, kwam ik op het briljante idee het nog eens te proberen. Zo ben ik nu ongeveer een week (het mag iets minder zijn) bezig met een nieuwe PHP bot.

Lees verder »

Nieuw systeem

Door Patriot op donderdag 13 december 2007 13:17 - Reacties (2)
Categorie: Oud, Views: 2.425

DirectX 10, Windows Vista, Crysis, Call of Duty 4: Ze zijn vaak genoeg langsgekomen de afgelopen maanden. Maar voor mij betekende het watertanden naar lekkernijen die ik voorlopig niet kon ervaren. Met mijn huidige systeem is het draaien, en zeker spelen, van dergelijke software ondenkbaar.

Maar daar komt binnekort verandering. Door mijn nieuwe baan is mijn inkomen aanzienlijk hoger dan voorheen, en gaat het dus allemaal wat sneller. Met een maand of twee moet ik eigenaar zijn van het volgende systeem:

Lees verder »

Ik en muziek

Door Patriot op dinsdag 11 december 2007 22:00 - Reageren is niet meer mogelijk
Categorie: Oud, Views: 1.707

De afgelopen jaren begin ik mijn muzieksmaak steeds verder te ontwikkelen. Waar ik vier jaar geleden niet verder kwam dan enkele Top 40-hits, durf ik me tegenwoordig af en toe zelfs verslaafd te noemen aan muziek.

Mijn smaak vind ik zelf erg moeilijk te omschrijven, ik houdt van classic rock, maar ik luister ook naar muziek van deze eeuw. De beste omschrijving is naar mijn mening te vinden op mijn Last.FM-profiel. Daar kun je zien wat ik luister en hoe vaak ik dat luister, volgens Last.FM zijn dit mijn favoriete artiesten:
  • 1. Toto
  • 2. Daft Punk
  • 3. Dire Straits
  • 4. Groove Coverage
  • 5. Coldplay
Gezien dit een lijstje betreft die alle geluisterde nummers van de afgelopen twee jaar bekijkt om te zien welke artiesten ik het meest heb geluisterd, is dit wellicht niet erg representatief voor mijn huidige muzieksmaak.

Tegenwoordig is bijvoorbeeld Groove Coverage zelden nog terug te vinden in mijn playlist, en daar is ook niet echt een enkele artiest voor teruggekomen.

Verder is het misschien nog interessant om te noemen dat ik ook geïnteresseerd ben in celtische muziek, muziek met fluiten maar ook doedelzakken en andere celtische invloeden schuw ik niet en begin ik allemaal te ontdekken. Een nummer dat ik er daarvan even tussenuit wil halen The Destiny, een nummer waarvan de meesten van jullie de melodie zullen herkennen als die van "De Bestemming" van Marco Borsato.

Als afsluiter wilde ik jullie, om een nog duidelijker beeld van mijn muzieksmaak te kunnen vormen, een lijstje geven van de nummers die ik de afgelopen maanden het meest heb geluisterd:
  • The Destiny - Celtic Spirit
  • What It Is - Dire Straits
  • My Parties - Dire Straits
  • Love Over Gold - Dire Straits
  • Strangers Like Me - Phil Collins
Zoals je ziet luister ik nu aanzienlijk meer Dire Straits :)

Bloggen, omdat ik een Nederlander ben

Door Patriot op dinsdag 11 december 2007 20:44 - Reacties (2)
Categorie: Oud, Views: 2.132

Hoi,

Bloggen omdat je er voor betaal, dat is het motto van mijn blog. Ik zal hier eventueel nog leuke dingetjes vertellen over dingen die echte Tweakers aangaan; maar over het algemeen vind je hier weinig.

Blijk ik nu een taalvirtuoos en trek ik grote aantallen mensen met mijn geweldige verhalen, dan kan ik natuurlijk altijd overwegen het te gaan hebben over dingen die jullie wel interesseren.