Ik en muziek

Door Patriot op dinsdag 11 december 2007 22:00
Categorie: Oud, Views: 1.701

De afgelopen jaren begin ik mijn muzieksmaak steeds verder te ontwikkelen. Waar ik vier jaar geleden niet verder kwam dan enkele Top 40-hits, durf ik me tegenwoordig af en toe zelfs verslaafd te noemen aan muziek.

Mijn smaak vind ik zelf erg moeilijk te omschrijven, ik houdt van classic rock, maar ik luister ook naar muziek van deze eeuw. De beste omschrijving is naar mijn mening te vinden op mijn Last.FM-profiel. Daar kun je zien wat ik luister en hoe vaak ik dat luister, volgens Last.FM zijn dit mijn favoriete artiesten:
  • 1. Toto
  • 2. Daft Punk
  • 3. Dire Straits
  • 4. Groove Coverage
  • 5. Coldplay
Gezien dit een lijstje betreft die alle geluisterde nummers van de afgelopen twee jaar bekijkt om te zien welke artiesten ik het meest heb geluisterd, is dit wellicht niet erg representatief voor mijn huidige muzieksmaak.

Tegenwoordig is bijvoorbeeld Groove Coverage zelden nog terug te vinden in mijn playlist, en daar is ook niet echt een enkele artiest voor teruggekomen.

Verder is het misschien nog interessant om te noemen dat ik ook ge´nteresseerd ben in celtische muziek, muziek met fluiten maar ook doedelzakken en andere celtische invloeden schuw ik niet en begin ik allemaal te ontdekken. Een nummer dat ik er daarvan even tussenuit wil halen The Destiny, een nummer waarvan de meesten van jullie de melodie zullen herkennen als die van "De Bestemming" van Marco Borsato.

Als afsluiter wilde ik jullie, om een nog duidelijker beeld van mijn muzieksmaak te kunnen vormen, een lijstje geven van de nummers die ik de afgelopen maanden het meest heb geluisterd:
  • The Destiny - Celtic Spirit
  • What It Is - Dire Straits
  • My Parties - Dire Straits
  • Love Over Gold - Dire Straits
  • Strangers Like Me - Phil Collins
Zoals je ziet luister ik nu aanzienlijk meer Dire Straits :)

Volgende: Nieuw systeem 12-'07 Nieuw systeem
Volgende: Bloggen, omdat ik een Nederlander ben 12-'07 Bloggen, omdat ik een Nederlander ben

Reacties

Reageren is niet meer mogelijk