Mijn IRC Bot

Door Patriot op maandag 17 december 2007 22:00 - Reacties (3)
CategorieŽn: Oud, PHP, Views: 5.642

Daar ik sinds enkele jaren enigzins actief ben op een enkele IRC server (in het begin was dit GTANet, deze heeft later plaats gemaakt voor irc.tweakers.net), en ik daarop al menig IRC bot ben tegen gekomen heb ik besloten mijzelf ook eens aan iets dergelijks te wagen.

Ik had al enige ervaring met het bouwen van een IRC bot in PHP omdat ik dit al eerder had geprobeerd in mijn tijd op GTANet. Destijds erg veel geholpen door de alombekende (ex-)Whatpulse statposter is dit project echter jammerlijk gefaald.

Met onlangs iets teveel vrije tijd, en interesse om eens iets te maken volkomen volgens de PEAR standaard, kwam ik op het briljante idee het nog eens te proberen. Zo ben ik nu ongeveer een week (het mag iets minder zijn) bezig met een nieuwe PHP bot.

Omdat mijn vorige project voornamelijk gefaald was omdat ik niet van te voren had overzien wat er allemaal nodig zou zijn, wilde ik dit keer goed voorbereiden. Ik ging aan de slag met wat brainstormen, en al snel had ik wat code lopen. Na enkele test bleek dat het verbinding maken met de server enkele problemen gaf. Ik gaf de moed niet op, en na hulp van Spockz kwam het verlossende antwoord van iemand die mij al eerder had geholpen: MrBondt.

MrBondt bleek naast een uitstekende hulp ook een bron van *kuch* ideeŽn *kuch* te zijn. Daar ook hij met zijn 3e versie van zijn eigen bot, genaamd Klotebot, bezig was kon ik hem misgebruiken om uit enkele problemen te komen.

Ondertussen ben ik bezig met het bijhouden van wat informatie over de gebruikers die mijn bot tegen komt, alswel het ontwikkelen van een goed systeem om commands uit te voeren (daar dit toch enigzins essentieel is voor een handige bot).

Gezien mijn bot nog wel even "under construction" is, nodig ik iedereen uit in #patribot op irc.tweakers.net om eens te kijken hoe ver ik gevorderd ben met het bouwen van mijn eigen IRC bot.

Volgende: IntelliTube 01-'09 IntelliTube
Volgende: Nieuw systeem 12-'07 Nieuw systeem

Reacties


Door Tweakers user krvabo, maandag 17 december 2007 22:55

Ik heb hem al enkele malen mogen zien crashen idd :+
Succes :P

Door Tweakers user Blasterxp, maandag 12 januari 2009 11:20

ik had een irc bot in java geschreven, gewoon java se .. hij draaide binnen 10 minuten, en na 7,5 minuut las hij dingetjes op uit mijn e-mailbox (imap).

Is dat niet handiger, dan PHP?

Door Tweakers user ChaosR, dinsdag 13 januari 2009 18:36

ik heb meerdere IRCbots in PHP geschreven, eentje binnen 5 minuten, en een keer eentje die maar 1 regel PHP had (geen ';' of ',') als "weddenschap" met krvabo, de goede oude tijd xD.

Zelf vind ik toch Python het beste werken, en mijn huidige IRC-Forum-MSN-combinatie bot (met een redelijke AI) gebruikt dit dan ook.

Reageren is niet meer mogelijk